Ma ei ala taas. Heräsin klo 01.45 ja onnistuin nukahtamaan uudestaan. Heräsin klo 04.05 enkä pystynyt samaan. Kipu, tuo kiireinen jättiläinen riensi taas seurakseni toissapäivänä, se ei hellitä vaan kasvaa yhä. Istun hetken koneella, eilinen meni kuin usvassa ja unessa. Olen kuitenkin ollut perin sosiaalinen. Toissapäivänä kutsuin kahville uuden naapurin tyttärineen (ihana peikkotyttö 3v.) ja se olikin mukavaa. Meille muutti uusi asukas joksikin aikaa, Tyttären poikakaveri siirtyi suurkaupungin vilinästä tänne "mummolaan". Toinen uusi asukas on uusi ja OIKEA keittiön pöytä, sellainen jatkettava, jossa on oikeat JALAT! Ei siis enää pirttihirmupöytä, vaan ihkaoikee pöytä. En jaksa ottaa siitä kuvaa vaikka mieli tekisi. Löysin sen kaupan seinältä ja myyjäkin osoittautui tutuksi. Vanha pöytä siirtyi yläkertaan pelialustaksi kaikkine sahaus-, poraus- ja maalausjälkineen. Hyvin palveli sekin pöytä, mutta kävi pieneksi kuin puhkinainen sukka.

Yritin nukahduttaa itseäni näpyttelemällä uutta (!) kännykkääni (lainassa vanhemmalta Tyttäreltä) pimeässä, se on minulle liian fiini mutta kun edellinen ottijameni Veikalle, jonka edellinen puolestaan ottijakuolikokonaan. No, tällä uudella pääsisin nettiinkin, huraa, en vain osannut painaa maagisia nappuloita jotta olisin onnistunut. Leikin taustakuvilla ja asetuksilla jonkin aikaa, nousin keittämään teetä, heilutin vihaista keppiä hiirelle joka ripotteli taas ekovillaa puuhellalle katonrajasta (mitä jos se onkin esi-isä eikä hiiri!!!???) ja yritin virkata hattua. Avasin koneen, luin postit (ja kyllä, Catariina, saatanpa ommellakin nukkeja sinun myymälääsi kunhan tästä tokenen :) ) ja pahimmat uutiset maailmalta. Kohta pitäisi herätä uuteen aamuun ja olla työkykyinen. Hah.

Sain illalla luettua loppuun mainion, erittäin suositeltavan Elizabeth Gilbertin Omaa tietä etsimässä-kirjan (Aitäh, minu õde!), kipinkapin sitä etsimään ja lukemaan oi kanssahenkilöt! Nyt paneudun johonkin Pyhän elämänkertaan, sen verran heikko on rukous ollut että tarvitsen vähän potkua. Serafim Sarovilainen on Miehen tyynyn alla, luovutin sen hänelle Gilbert-puuskassani ja joudun odottamaan uudestaan vuoroani.

Hyvää huomenta kaikille, muistakaa harjata hampaat. Tai jotain.
***
PS. Viron nettisanis tarjoaa haulla "sisar" mallilauseeksi tämän: minu õde on gurmaan mikä onkin harvinaisen totta :-D