Olen nauttinut valtavan hyvistä yöunista joulusta saakka. Ainoa mikä mättää on se ihmisten paljous, mikä unissani ilmenee kerrassaan kansainvaelluksen tavoin. Tänä yönä heräsin peräti ahdistuneena, kun ei saa ihmisiltä nukuttua rauhassa. Ja ettei kävisi tylsäksi, näin saman pätkän kolme kertaa koska unessani katsoin kännykästä filmin, jonka sitten näytin vielä kahdelle tuikituntemattomalle ihmiselle. Siinä oli myös villisika joka teki hassut kotivideot yrittämällä juosta jyrkkää mäkeä ylös ja törmäsi puuhun. Kolme kertaa siis.

Sytytin valon (ensin piti siirtää lasta ja tyynyä ja Miestä, jotka kaikki tulvivat reviirilleni heti kun nostin päätäni) ja kävin lukemaan munkki Serafimia (Tie ylösnousemukseen). Luin etukäteen jo Sielujen lauantaista, vaikka olenkin päättänyt edetä aikajärjestyksessä. Kun ihmisvilinä vihdoin laantui, olikin minulla jo nälkä ja tässä sitä nyt istutaan.

Laitanpa tähän kuva ahjosta, jonka saimme maalattua eilen valmiiksi. Ahjo on tyttären ja hänen sulhasensa tekemä, ja kerrassaan hieno. Tämä oli joululahja Miehelle. "Lapset" valmistivat sen Petäjävedenkoulussaan, olen oikein ylpeä heistä.

1228730.jpg

Eilisiin urotekoihin lasketaan myös talomme ulkoseinään ruuvatut numerot - vihdoinkin. Saimme lahjaksi valurautaiset kuutosen ja ysin Miehen sisarelta - totta on ettei suutarin lapsella ole niitä kenkiä eikä sepällä vallankaan numeroita talonsa seinään... Numeroon liittyy lisäksi hauskahko tarina. Kun tonttimme paikkaa mittailtiin tuolla kaupungintalon kaavoitusosastolla, huomasivat, että se alkaa kohdasta 690m risteyksestä. Siellä oli kuulemma pohditu josko numeroksi laitetaan sittenkin 71 - olikohan joku häveliäs tuota kuusysiä vastaan???

Katsoimme eilen elokuvan Luther, mikä olikin hyvä. Pistää taas miettimään kuinka vähän ihmiset tietävät oman uskonsa juurista. Kaikilla ei liene sellaista tiedonjanoa kuin minulla ja Miehellä. Hyvä niin, johan tästä maailmasta kirjat loppuisi kun niitä alituiseen selattaisiin kenen tahansa toimesta :-D Näinhän taisivat ajatella myös Raamatun kansankielistämisen vastustajat... Vallanhimo aiheuttaa vakavia vääristymiä ja paljon, paljon kärsimystä.

Jaa-a, taas paljon turhia sanoja tähän aikaan aamusta, loikkaan punkkaan lukemaan Myrskyluotoni loppuun - jos saan väen tungettua omille sijoilleen pois paikaltani. Siellä on näemmä nyt myös yksi iso musta vetelä kissa.