Tällaiseen lankesin, kiitos Talkkarin:-)
Meemin säännöt:

1. ota lähellesi kirja tai lehti
2. sulje silmäsi
3. haparoi sanoja kohti
4. tökkää sormi tai kynä satunnaisen sivun satunnaisen sanan kohdalle
5. minne bongaamasi sana ajatuksesi vie?
6. kerro se blogissasi
7. haasta leikkiin mukaan niin monta kuin tahdot

Sanakirjaa ei kannata käyttää tähän, se supistaa ajatuksenjuoksua. Otan lehden, haparoin, ravistan rannettani (huvinsa kullakin) ja tökkään: Osuttuani ensin 8 kertaa kuvaan sormeni hakeutuu lauseeseen
"...kauppoihin ilmestyy kesävaatteita" (Demi).  Kesävaatteita siis. Miksi se ei voinut osua tuohon "ilmestykseen"?
Kesävaatteita? Ajattelen yläkerran aulaa, siellä niitä on, menossa pusseihin ja laatikoihin - taas. Kuten Liivia sanoi:  Tuli syksy kesää odotellessa.
Kesävaate, minulle se ei tuota ongelmaa, olen yhtä laiha tai sopiva joka kesä, en sopeuta itseäni uikkareihin enkä muutenkaan rantakuntoon - ei ole tarvetta. Keväisin (kuten syksyisinkin) selaan katalogeja ja merkkailen kivoja vaatteita, en kuitenkaan osta koska en pitäisi niitä. Tykkään vanhoista vaatteista. Jos on hankittava jotain, odotan mieluusti siiheksi kun löydän sellaisen kirpparilta. Mutta jos pakko on, tilaan postitse. Harvoin on käynyt pakko. Kesävaate on luostarivaate nykyään - kasvimaavaate, pitkä ja peittävä. Pidän niitä yhä, viihdyn niissä, vaikka tulin Lintulasta jo kauan sitten. Yritän sopeutua housuasuihin ja lyhyisiin hameisiin mutta se ei käy hankaluuksitta. Takapuoli näkyy! Palelee!
Kesävaate on melko samanlainen kuin talvivaate: suurin kriteeri kesävaatteudelle on se, etten tule käyttäneeksi sitä talvella.

Mikä tylsä sana, miten tylsä ajatukseni on juoksu!

Haastan sinut. Lykkatill!