Yläkerta valmistuu aikataulussa, molemmat makuuhuoneet valmiit jos niitä listoja ei lasketa. Siis niitä jotka jää joka tapauksessa laittamatta. Appi ja Mies uurastivat monta päivää. Anopin kanssa pidettiin muuta taloa pystyssä, minä tosin oikaisin petiin tuon tuostakin. Perunamaa on käännetty nurinkurin, komposti tyhjennetty, pyykit pesty ym.
Sataa, paistaa, kevyesti pakkanen nirhii kivijalkaa, aamuisin on lattialla kylmä. Suurin osa väriloistosta jo hiipunut maahan, pelto on aamuisin kuurasta kiharalla.

Yritän palata sorvin ääreen, tein yhden linoleikkauksen mutten ole vielä vedostanut. Kunhan haaveilen. Piispanristiä ollaan suunniteltu, monta luonnosta tein jo viime viikolla. Äitin hautaristiä tehdään loppuviikosta, saatiin se laatta isän luota.

Ajattelin eilen meidän perhettä, miten akateeminen koulutus ei ole ollut meidän juttu. Pikemminkin käsityö, työssä oppiminen. Harvat ne, jotka opiskelleet. Hatunnosto heille, minusta ei siihen ole. Riitti se ilmaisukasvatuksen appro (kiitettävin arvosanoin), mihinkä lie olen sen paperin hukannut?? Sen kerran kun jotain todistusta jostain...