Äidinpunainen, äidinvahva
äidinkestävä,
teflonäiti, rautaäiti, vahaäiti

Äiti muovailuvahaa
äiti olkia ja naruja
äiti sekava napanuoravyyhti
Juhannussalkoäiti

Äidille kasvaa kolmas käsi
kuudes ja seitsemäs aisti
Äiti tihkuu öljyä ja maitoa
Äiti saa valtameren keinumaan
yhdellä puhalluksella

Äiti juoksee kaupungilla uuvuksiin asti
enkelinkuvaa etsimässä
että olisi se yksi edes, kuva
joka lohduttaisi


****

Kirjoitin tämän 2.10.1999, taisi olla monia vaatimuksia päällä yhtäaikaa.

Nyt olen lakannut juoksemasta. Melkein rauhoittunut. Joku katsoisi ylläni olevaa paitaa ja nyökkäisi, nii-in, siinähän lukee "äiti on vähän väsynyt". Se on siirtynyt yökäyttöön nääs.
Millaista olisi nukkua koko yö, eikä herätä kipuun joka yö? Koko naama on turvoksissa, silmät kuin pingispallot: purentakiskot  - jotka muutenkin on niin kovin eroottiset - aiheuttavat omituista kasvojen turvotusta. Miksei minun naaman luut voi olla kuten muilla.

Olen saanut valmiiksi kaksi ex libristä, niistä tuli hyvät. Taputapu päähän. Yläkerran huone on raivattu laudoista ja muusta roinasta, taputapu toiseenkin päähän! Olen tehnyt ruokaa, lämmittänyt taloa, kirjoittanut ja melkein postittanut joulutervehdykset, nukkunut sohvalla kesken iltaa, lukenut hyviä ja monia kirjoja, seurustellut lämpötyynyn kanssa, hieronut naamaani, tiskannut isoja tiskejä, syönyt paremmin ja enemmän kuin moneen viikkoon. En ole istunut lattialla leikkimässä, en käynyt pihalla (ulkoilma vihloo naamaa), en siivonnut kunnolla, en tehnyt käsitöitä, en lukenut lapsille. Onkohan sekin kaikki tässä tilassa taputapu päähän?

1130309.jpg

Mitä luostarin talkoolaisen huivin alla on?
Ystäväni ottama kuva viime kesänä.