Vaikka ei ole edes pakkasta niin pitipä kutaista pari pipoa, yksi musta Miehelle ja tällainen vinkeänkirjava Ilo-Valmarille. Tästähän melkein tuli neuleblogi :-D Mustasta piposta on hankala saada järkevää kuvaa. Jääköön siis ottamatta.

1219216.jpg
Lanka on Ainoa. Suosikkilankani.

Tällaiset kummallisuudet tein taannoin myös jostain nimettömästä karheasta villalangasta:

1219224.jpg

Ikäänkuin kaulus ja baskeri. Tai minimittainen poncho.

Teen yleensä puuskittain näitä kutaleita, olen hävittänyt pilvinpimein vanhoja neuleitani teini-iästä alkaen, en edes tiedä montako paitaa on tullut tehtyä. Nyt teen vain pieniä juttuja tarpeeseen. YAD-jutussa on tekemäni irkkupaita, ainoa tekeleistä joka on jäljellä. Kudoin sitä raskaana ollessani, nyt se on tällä kyseisellä tyttärellä.

Henkisistä asioista ei juuri nyt tietoakaan. Ensi sunnuntaina mennään kirkkoon Kolhoon, katumuksen sakramentissa on käymättä vielä, mutta menen omalle papille sitä sitten. Kolhohan on Tamperetta. Suuri Paasto alkaa jokusen viikon kuluttua. Ehkä sitten taas kirkastuu nämä ajatukset. Nyt pyörii mielessä hyvin hyvin maallinen asia: oikeastaan vedellinen. Varasimme loman Vaasan Tropiclandiaan (kyllä, luitte aivan oikein) hiihtoloman alkuun! Ei olla koskaan oltu kylpylälomalla tällä porukalla ja tiedättekö mitä??? Lapsi sai takautuvasti melkein kahdelta vuodelta niitä hoitotukia! Eli sitä juhlitaan viettämällä ansaittu lomanen, lisäksi saamme hoidettua jalkatuki- ja ruokavalioasiat kuntoon ainakin joksikin aikaa, saamme hankittua yhtä ja toista tarpeellista, josta olemme joutuneet tinkimään näinä vuosina kun hoitotuki oli minimissä - ja toivottavasti saamme jotain tolkkua tuohon syömishäiriöön yksityistä kautta kun kerta voimme maksaa siitä. EDNOS ja ruokailuongelmat ovat varsin tuntemattomia täälläpäin Suomea. Ehkä menemme Hesaan taas tutulle lääkärille. Ja mitä vielä... Ihankuin se raha riittäisi loputtomiin :-D No siltä se juuri nyt tuntuu. KELA oli kiltti!

Vaasassa pääsemme tapaamaan myös isä Mattia, joka on meille läheinen. Sekin on suuri ilon aihe.
Mutta tähän kaikkeen on vielä aikaa, sinnitellään siihen saakka, vielä on viikko seuraavaan rahapäivään kai. Onneksi sataa vettä, ei tarvi lumia työnnellä - voi kasvattaa ikäänkuin kolaamisintoa tässä samalla. Ja uunejakaan ei tarvitse joka päivä polttaa montaa pesällistä. Oi Suomen uutta talvea!