Lasten hoitutet tulikin jo tänään yllättäen, summatkin oli nousseet aika monta euroa. No ei hätää, kyllä ne laskuihin meni ihan sujuvasti kaikki. Ja ensi kuussa saamme peräti 60e vähemmän (aikaisemmin laskemani 50e sijaan), koska lapsi täyttää 16 ja KELA katsoo ettei tuo syö enää kuten tähän saakka. Eihän tuo syökään, sillä kun on syömishäiriö. Niin että mitäpä valittamaan, sehän tulee halvaksi. Kävin KELAlla kyselemässä hoitotuen tarkistuspyynnöstä jonka jätin 19. huhtikuuta, josko ovat päättäneet siitä jotain. Koneella näkyi että joo päätetty on, mutta ei Mitä eikä Kuinka Paljon, eikä mainintaa mistään tiedotuksesta meillepäin. No höh. Onhan tähänkin totuttu, tuli vaan höntti olo. Niin monta vuotta kun näitä asioita on tahkottu ja yhä menee pieleen. Tytön pitäisi saada vuodelta (nyt siis melkein kahdelta vuodelta!) takautuvasti hoitotukia jos lakia toteutettaisiin niin kuin se on kirjoitettu. Tuskin sentään siinä niin käy.

Meillä menee ruokiin, päivittäistavaroihin, wc-paperiin, hygieniatuotteisiin ym. 550-600e kuukaudessa, siihen sisältyy myös kaikki erikoisruuat. Ja kahvilakäynnit, jotka ovat itse asiassa terapiaa, ei ruokailua. Kerran tai kaksi kolmessa kuukaudessa saamme syödä mummulan laskuun viikonlopun, se kyllä summaa vähän laskee. Toisaalta viikonloppuisin kotona syömme samoin kuin arkisin, terveellisesti järkevästi halvalla ja itse tehden. Eikä meillä kulu karkkia, pullaa, herkkuja, sipsejä, limsaa - ei mitään sellaista mitä monet pitävät ihan normaalina suuhunpantavana. Silti kismittää. Jos meidän tuloilla söisi monipuolisemmin ja tarjoaisi ruokia joita tytär pystyy/suostuu syömään, jäisi hankkimatta vaatteet (nekin kirpparilta!) ja kengät ja kaikki muukin. Olen jo pitkään laskenut itseni pois muonavahvuudesta ja silti olen löytänyt itseni yhteisestä pöydästä loppujen lopuksi kylläisenä. Meillä ei siis asiat ole huonosti. Mutta haluaisin ostaa lapsille vaikka riisimaitoa ja karjalanpiirakoita (niitten tekeminen ei ole ihan helppoa minulle...) ja jotain valmispullaa joskus. Ja salaatteja tekisin enemmän. Leipiä ostaisin erilaisia, että lapset tottuisivat niihin eivätkä olisi niin kranttuja. Nyt ei voi ostaa, koska ei voi poiskaan heittää mikä ei mene kaupaksi.

Meidän perheessä kun on 3 keliaakikkoa ja kaksi vehnäallergikkoa, lisäksi kala-allergikko, maitoallergiat, sekalaiset ruoka-allergiat ja kaksi syömishäiriöistä, niin kaikki tuki olisi tarpeen.

Pimahdan joka kerta lehtien reseptisivujen kohdalla. Niputan ne yhteen ja harppaan kiivaasti eteenpäin. Voi jospa joku keksisi sen SUUREN pillerin, jonka voisi ottaa kerran vuodessa, joka pitäisi nälän loitolla terveellisesti vuoden ajan! Saisinpa kokin! En halua kokata! En!!!

terveisin nimim. Turhautunut Antikulinaristi...