Olimme lauantai-iltana vigiliassa Jyväskylässä, väkeä oli niukasti mutta pappeja sitäkin enemmän :-D On niin hauskaa, kun palvelus alkaa yhdellä papilla ja yhtäkkiä niitä onkin neljä, tulevat alttariin sivuovesta ja ilmiintyvät sitten kun kerkiävät. Se on jotenkin hellyttävää minusta. Ja arvokasta. Diakonejakin oli kaksi. Kuultiin Baabelin virrat, kuoro lauloi niin kauniisti että poikkeuksellisesti sain sellaisen tunnekokemuksen jotta karvat vaan nousi pystyyn. Vasemmasta käsivarresta. Yleensäkin kirkkokuoromme laulaa kauniisti, mutta Baabelin virrat on minulle läheinen ja kun se esitetään noin... Kirkossahan ei ole tarkoitus tavoitella tunnetiloja eikä varsinkaan haltioitumista, mutta joskus kolahtaa.

Kävin ennen vigiliaa katumuksen sakramentissa - tai miten sitä nyt sanotaan, osallistuin sakramenttiin, sakramentista? Nyt on minulla taas rippipappi, se on hyvä. Olenkin ollut vähän eksyksissä vuoden ajan. Isä Timo puhui minulle "ajallisesta ja maallisesta" avusta, kuinka sitäkin tarvitaan - tuo "ajallinen" on hyvä sana.

Melkein omat murheeni unhoittuivat matkalla kirkkoon, kun tapahtui hauska sattumus: Olimme Pettuveden lähteellä hakemassa vettä kun Miehen puhelin soi ja sieltä kuului: "Missä olet? Elä liiku mihinkään!" ja kuinka ollakaan parkkiin kaarsi auto, josta nousi isä Matti papinmekossaan, risti keikkuen ja hieno kamilavka päässään! Oli kanttorin kanssa ajamassa Valamosta kohti Vaasaa ja kun näki Miehen oli todennut, ettei kellään ole tuomoista partaa ja tuommoista lakkia kuin kummilapsella ja soitti varmistaakseen. Voi että oli hauska tapaus! Lähteellä olleelle miekkoselle tuli kiire autoon ja pois kun näki papin nousevan autosta! Meille nuo papit on niin rakkaita, lauantaina nähtiin siis peräti viisi yhdellä reissulla :-D

Pian alkaa Suuri Paasto ja matka Pääsiäiseen. Valmistusviikkojen tekstejä olen lukenut ja miettinyt mistä luovun - on niin vähän noita huveja muutenkin. Ehkä päivitän tätä blogia harvemmin. En voi olla sulkemassa telkkuakaan yhtenään, kun muut sitä tuijottelee. Vaikka se kuinka häiritsisi (kaikki ne Jimin ohjelmat!!! Tulee sieltäkin joskus tosin hyviä dokumentteja) ja haluaisin vain hiljaisuutta. Mutta sehän ei päde pelkästään paastoaikaan.

Ainiin! Olen kutonut erikoissukkaa! Kahden päivän sessio on tuottanut seuraavan tuloksen:
1243884.jpg

Malli on kirjasta Punokset puikoille
Tulossa siis pääsiäissukat!

1243856.jpg

Tässä Ilovalmarin tuunattu juustohöylä. Hauskaa päivänjatkoa!