Aloitin harjoitusferesin teon eilen, olin tulla hassuksi ohjeiden kanssa. On niin kauan siitä kun viimeksi tein mitään ompelutöitä ohjeiden mukaan. Kummastusta herätti myös ohjeen ripsinauhan asennus: ymmärrän sen pitävän laskoksia paikallaan mutta miksi sen päät pitää jättää yhtä pitkiksi - siis miksi ne pitää roikkua siellä feresin sisällä, kuten ohjeesta voisi päätellä?? Nauhaa tarvitaan ohjeen mukaan 150cm ja itse ommeltavaa tulee vain sen 53cm. Omituista! Laskokset olivat toki työläitä tällaiselle harsimisen vastustajalle...(ommellessani pappien pukuja joskus 20 vuotta sitten taisin harsia elämäni harsimukset - kaikki ne nauhat ja vuorit ja...)  Kuvasta näkyy, eihän ne niin tasaisesti tulleetkaan kuin pitäisi.
1675069.jpg

1675076.jpg
Mutta mekostahan tulee nätti, ompelulanka vaan loppui mystisesti kesken (lienee tavaramerkkini) joten kipinkapin kauppaan tehtävä asiaa tänäänkin. Nauhoja sommittelin koristeeksi, saattaa olla että feresistä tulee minulle uusin pakkomielle. Olen jo katsellut yhtä kaapissa lojuvaa kangasta sillä silmällä. Jospa tämä mekkoliini valmistuisi Lintulaan, siellähän on ristisaatto ja juhlatkin luvassa.

Kaiken tämän vuoksi olen hylännyt kasvimaani hetkeksi, en ole ehtinyt edes vilkaista sinne juhannusmatkan jälkeen. Tänään menen tökkäämään maahan perennoita ja puita ja aloitan suuren kitkemisurakan. Sunnuntaina lähden Lintulaan, kasvimaan on oltava putsissa koska viivyn siellä kymmenisen päivää.

1675083.jpg