Laitan tähän kuvaa tuosta minun muinaispuvustani, joka on oma malli - ei siis minkään arkeologisen löydön mukaan tehty. Sen verran siinä on totta, että aluspuku on ommeltu Euran puvun mekon kaavoilla ja pronssikorut ovat Oravasaaresta löytyneiden korujen kopiot. Tuohon on tulossa vielä 9kpl noita pieniä linturiipuksia - alkuperäisen korujen kantajan rinta lienee ollut rutkasti leveämpi kuin minulla, mutta yritän saada ne mahtumaan... Tässä näkyvät lautanauhat ovat Wiljiksen tekemät.

1445701.jpg

Lasihelmet sain huomenlahjaksi Mieheltä, niihin liittyy hauska muisto. Ensi kertaa tavatessamme hän esitteli niitä ja suunnitteli niiden myymistä eteenpäin hyvään hintaan... Korvalusikka on omaa tuotantoa, mallia on otettu Ruotsista. Pinsetit ja avain kuuluvat tietysti emännän käätyihin mukaan.

1445704.jpg

Nämä rannerenkaat Mies teki minulle 40-vuotislahjaksi :-)

1445707.jpg

Tämä on koruston poikkeus, Turkissa hopeasepän tekemä heppa Kalevala-korun kuvan perusteella - tämä on kolmiulotteinen ja painava. Sain lahjaksi muinoin.

1445703.jpg

Käärmesolki Oravasaaren naisen haudasta. Piirsin tätä museon vitriinin edessä tulenpalavalla kiireellä, luonnostelin kotona loppuun ja vasta sitten löysin siitä kuvan kirjasta, hmph...

Tuo vihreäruudullinen kangas on Miehen muinainen kiltti, joka on vaeltanut Turkin vuoristossa muutaman kuukauden.