"Teidän on joka päivä kuvastimen edessä irvisteltävä lujasti. Määrätietoisesti irvistelemällä saatte aivan päinvastaisen tuloksen kuin arki-irvistyksillä, jotka vain lisäävät ryppyjä ja uurteita." (Kauniina halki vuosien, 1957)

Ai että näitä ohjeita! Kirjasta Kanna itsesi kauniisti - Esiäitien ohjeita&neuvoja Suomen naisille löytyy tämäkin hilpeä niksi:

"Tunnetteko "kauneuslaudan"? Alunperin se oli Hollywoodin pukuaitioiden ja huviloiden kalustoa. Nykyisin niitä valmistetaan tehdasmaisesti sekä Amerikassa että muuallakin; tuhansilla naisilla on jo tuollainen "kauneuslauta". Greta Garbo ja Marlene Dietrich tekivät siitä suositun. Vuoskausia yriteltiin Hollywoodissa ratkaista heidän kauneutensa ja nuorekkuutensa arvoitusta. Vähitellen tuli tietoon, että heidän kodeissaan oli lauta, jolle he päivittäin asettuivat makaamaan. Sen avulla he säilyttivät nuoruutensa. Tällainen lauta on päänkohdalta matalammalla kuin jalkopäästä. Sillä maatessa verenkierto aivoissa ja kasvojen ihokudoksissa vilkastuu. Samalla lepuutetaan väsyneitä jalkoja. Tietenkin Garbon ja Marlenen laudat ovat ylellisiä, mutta jotkut naiset (tatta-daa!!!) tulevat toimeen tavallisella silityslaudalla". (Kauniina halki vuosien, 1957)

Oi-joi, pitänee hankkia pikimmiten tuollainen kauneuslauta. Huomasin äskettäin että poskenperäni pussottavat kuin marsulla lähes kaikissa valokuvissa. Lienee alkava poskienlaskeuma? Peilistä en itseäni katsele, mutta valokuva on armoton. Tiedättehän se passikuva-automaatin ulossylkäisemän kuvan, joka esittää naapurin laiminlyötyä mustelmaista juoppoa vanhaa naista? Sensuuri karsii kovalla kädellä arkistojani - onko se oire ikäkriisistä vai tervettä estetiikantajua? Tällainen arki-irvistelijä voi vain huokaista syvään ja toivoa, että vika on valaistuksessa.